O podjetju | Kje smo      05 766 03 61    041 649 882 ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Hibridna toplotna črpalka Daikin altherma Hybrid

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid

Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda Daikin Altherma in plinskega kondenzacijskega kotla, ki primerna tako za novogradnje kot za obstoječe objekte.

[btn_povprasevanje]

 

Kaj je hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma?

Toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid je nov Daikinov sistem ogrevanja objektov in gospodinjske tople vode, ki združuje tehnologijo toplotne črpalke zrak-voda ter tehnologijo plinskega kondenzacijskega kotla. V odvisnosti od zunanje temperature, cene električne energije in plina ter potrebe po toplotni energiji v zgradbi, sistem pametno izbira najbolj ekonomičen način delovanja: delovanje samo s toplotno črpalko, samo s plinskim kondenzacijskim kotlom ali hkratno delovanje obeh sistemov, t.i. hibridno delovanje.

Glavne prednosti hubridne toplotne črpalke Daikin Altherma Hybrid

  • Nizki stroški centralnega ogrevanja ter gospodinjske tople vode
  • Delovanje v najbolj optimalnem načinu
  • Hitra in preprosta menjava obstoječega plinskega kotla
  • Okolju prijazna tehnologija
  • Primerna tako za novogradnje kot za prenove

Enostavna in hitra namestitev toplotne črpalke

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid je sestavljena iz treh glavnih komponent:

  • Zunanja enota toplotne črpalke
  • Notranja enota toplotne črpalke
  • Modul plinskega kondenzacijskega kotla

Notranja enota in modul plinskega kotla sta dostavljena ločeno, kar omogoča lažje rokovanje in enostavnejše nameščanje toplotne črpalke.

Notranjo enoto se zlahka namesti na steno z uporabo standardne nosilne plošče. Hitre povezave med modulom plinskega kotla in notranjo enoto toplotne črpalke omogočajo, da je celoten sistem zelo kompakten in zato zaseda malo prostora. Podobno kot pri stenskih plinskih kotlih so vse povezave na dnu enote in so lahko dostopne s sprednje strani zaradi česar je olajšano servisiranje enote

Edinstven način neposrednega segrevanja tople sanitarne vode je tudi do 30% učinkovitejši

Sanitarna voda se pripravlja s plinskim kotlom tako, da se voda iz omrežja vodi neposredno v poseben dvojni prenosnik toplote, kar omogoča optimalen in neprekinjen kondenzacijski učinek dimnih plinov, tudi med pripravo sanitarne vode.

Zahvaljujoč temu učinku je priprava sanitarne vode tudi do 30% bolj učinkovita v primerjavi s klasičnimi plinskimi kondenzacijskimi kotli.
Hibridno delovanje sistema omogoča hkratno ogrevanje prostorov z uporabo toplotne črpalke in ogrevanja sanitarne vode z uporabo plinskega kotla, kar zagotavlja popolno udobje.

Hibridna toplotna črpalka je primerna tudi za objekte, ki nimajo otimalno izolirane fasade ali obnovljenih oken!

Daikin Altherma Hybrid lahko uporabimo kot edini vir ogrevanja za večje objekte, tudi ko ne moremo ali se ne odločimo za korenito obnovo objekta (zamenjavo oken, obnovo fasade), saj plinski kotel zagotavlja od 7 do 27 kW moči za ogrevanje. Daikinova patentirana tehnologija omogoča, da toplotna črpalka in plinski kondenzacijski kotel delujeta skupaj v tako imenovanem hibridnem načinu. Rezultat skupnega delovanja je najbolj ekonomičen način pridobivanja potrebne toplote.

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Smo pooblaščeni monter in serviser Buderus sistemov ogrevanja

Bosch toplotna tehnika

Pooblaščeni servis Bosch toplotne tehnike, peči in ostalih rešitev za dom ter prodaja in montaža sistemov za ogrevanje Bosch.

BOSCH toplotna tehnika servis in prodaja

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.