O podjetju | Kje smo      05 766 03 61    041 649 882 ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Daikin Altherma 3 H HT - Visokotemperaturna toplotna črpalka

NOVA Altherma 3 H HT

Idealna rešitev za lastnike stanovanj, ki želijo nadgraditi svoj tradicionalni ogrevalni sistem v okolju prijaznejšo in cenovno ugodnejšo rešitev.

 • Vrhunska sezonska učinkovitost: do A+++
 • Vsebuje okolju bistveno bolj prijazen F-plin – R32
 • Visoko učinkovit kompresor z dvojnim direktnim vbrizgom ohranja moč tudi pri nizki zunanji temperaturi
 • Delovanje toplotne črpalke do zunanje temperature -28°C
 • Izhodno vodo segreje do 70°C tudi do zunanje temperaturi -15°C brez uporabe pomožnih grelnikov
 • Nizka raven hrupa - izredno tiha zunanja enota: od 35 dB(A) na oddaljenosti 3m
 • Tri modeli notranjih enot s funkcijami: ogrevanje, ogrevanje in hlajenje ter z možnostjo krmiljenja dveh ogrevalnih con
 • Moderen dizajn notranje in zunanje enote.
 • Elegantna zunanja enota s črno rešetko in sivim mat ohišjem.
 • Notranja v dveh barvah (bela in srebrna)
Nova visokotemperaturna črpalka daikin toplotna altherma 3 H HT

 

3 modeli notranjih enot in 3 funkcije toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT za popolno prilagoditev vašim potrebam ogrevanja

Daikin Altherma 3 H HT zagotavlja popolno prilagodljivost glede na vaše specifične potrebe po ogrevanju in tudi hlajenju bivalnih prostorov. Glede na vaše specifične potrebe po sanitarni vodi lahko izbirate med kompaktno notranjo enoto, ki bo delovala v kombinacija z zunanjim zalogovnikom vode, ali pa med dvema notranjima enotama z integriranim rezervoarjem sanitarne vode.

Na voljo so 3 različice z različnimi načini delovanja in sicer: "samo gretje", "gretje in hlajenje" in model z »dvo-območno regulacijo«.

Zaradi izjemne prilagodljivosti in visoke temperature izhodne vode je visokotemperaturna toplotna črpalka idealna rešitev za nadgradnjo obstoječih sistemov ogrevanja z modernejšo in okolju prijazno rešitvijo.

Izvedbe toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT

Stenski model kompaktne izvedbe (brez rezervoarja)

Izjemno kompaktna notranja enota toplotne črpalke za zagotavljanje tople sanitarne vode v kombinaciji z ločenim zalogovnikom. Na voljo je tudi enota s funkcijo hlajenja vode. (Slika 1)

Model z vgrajenim rezervoarjem za sanitarno toplo sanitarno vodo iz nerjavečega jekla

Kompaktna notranja enota (dimenzij 595 x 600 mm) je opremljena z zalogovnikom sanitarne vode kapacitete 180 l ali 230 l . Na voljo je tudi model Bizone za sočasno upravljanje dveh temperaturnih območij. (Slika 2)

Model z vgrajenim ECH2O rezervoarjem za toplo sanitarno toplo vodo

Enota je opremljena z ECH2O rezervoarjem za sanitarno toplo vodo prostornine 300 l ali 500 l, ki ga lahko priključite na sprejemnike sončne energije. Na voljo je tudi enota s funkcijo hlajenja. (Slika 3)

Samo gretje

Standarden model v ponudbi toplotnih črpalk Daikin in je na voljo za vse tri notranje enote. To pomeni, da lahko vaš sistem zagotavlja gretje prostorov in sanitarne vode.

Gretje in hlajenje - Reverzibilni

Odlična izbira, če poleg gretja potrebujete tudi hlajenje! Funkcija je na voljo v vseh treh izvedenkah notranjih enot. Reverzibilno pomeni, da lahko vaš sistem zamenja način delovanja in namesto gretja omogoči hlajenje. Funkcija hlajenja zahteva konvektorje ali ustrezno talno oz. stensko cevno napeljavo.

Z dvo-območno regulacijo

Samo vgrajena talna samostoječa enota je izbirno opremljena s funkcijo za ločeno upravljanje dveh območij, s čimer lahko prihranite precej energije (npr. čez dan izključite gretje spalnic v nadstropju). Izbirate lahko med dvema med seboj neodvisnima območjema z različnimi vrstami oddajnikov glede na zahtevano različno temperaturo v različnih prostorih (npr. talno gretje v dnevni sobi in radiatorji v spalnicah v zgornjem nadstropju).

Skrbna in natančna izdelava za najvišjo učinkovitost

1. Sodobno oblikovano ohišje

V sodelovanju z oblikovalci so Daikin inženirji, navdihnjeni z odličnim dizajnom notranjih enot, oblikovali zunanjo enoto s privlačno sprednjo ploščo in čistimi linijami, ki se zlahka zlijejo v okolico. Daikin Altherma 3 H HT je prejela tudi nagrado za oblikovanje Red Dot Design Award.

2. Visoko učinkovit ventilator

Običajno imajo enote visoke zmogljivosti vgrajena dva ventilatorja, vendar zunanja enota Daikin Altherma 3 H HT potrebuje samo enega. Vgrajeni večji ventilator izboljša kroženje zraka, in znižuje raven zvočnega hrupa. V načinu nizkega zvoka znaša ta le 35 dBA.

 

Notranjost črpalke altherma

3. Popolnoma nov kompresor

V sodelovanju s tehnološkim in inovacijskim centrom Daikin na Japonskem, je Daikin Europe razvil poseben kompresor, ki omogoča segrevanje vode do 70 ° C . Visokotemperaturna toplotna črpalka je tudi prva, ki uporablja hladilno sredstvo R-32, ki je po zmogljivosti ekvivalentno standardnim hladilnim sredstvom, vendar dosega višjo energetsko učinkovitost pri nižjih emisijah CO2.

4. Trajnostna izolacija

3-slojna izolacija in gumijaste blazinice med spodnjo ploščo in vibracijsko ploščo absorbirajo in izolirajo zvoke, ki jih ustvarja kompresor med delovanjem.

 

 

Bistvena novost je kompresor z dvojnim vbrizgom

Daikin v novi Althermi 3 H HT predstavlja kompresor z dvojim vbrizgom, vbrizgavanjem plina in tekočine, s čimer omogoča, da toplotna črpalka segreje izhodno vodo do 70° C in dosega razred energijske učinkovitosti A +++, pri čemer deluje do zunanje temperature -28° C.

Razvita predvsem za potrebe adaptacije obstoječih ogrevalnih sistemov

Naredite korak naprej in vgradite toplotno črpalko. Daikin Altherma 3 H HT je popolna rešitev za vaš obnovitveni projekt. Ker omogoča temperaturo izstopne vode do 70 °C, podobno kot vaš kotel, toda brez uporabe dodatnega pomožnega električnega grelnika, zamenjava radiatorjev ni potrebna. Z zamenjavo kotla z Daikin Althermo 3 H HT v vašem ogrevalnem sistemu boste prihranili prostor. Naš samostoječi model ima zelo majhen tloris, manj kot 0,36 m².

Napredna tehnologija in upravljanje v oblaku

Intuitivno krmiljenje in vrhunski dizajn gladke krivulje krmilnika Daikin Madoka omogočajo elegantno, prefinjeno obliko, razpoznavno po svojem izstopajočem modrem okroglem prikazovalniku. Z jasno vidno predstavitvijo z velikimi lahko berljivimi številkami so funkcije krmilnika dostopne prek treh gumbov na dotik, ki združujejo intuitivno upravljanje in enostavnost prilagajanja za napredno uporabniško izkušnjo upravljanja.

Tiho delovanje, ki vas ne bo motilo tudi, ko boste v bližini zunanje enote

Med delovanjem zunanje enote toplotne črpalke v standardnem načinu zvoka je zvočni tlak na oddaljenosti 3 metrov 38 dBA. Če primerjamo z znanimi zvoki je to tišje od ščebetanja ptic in približno enako ravni zvoka v knjižnici. V načinu nizkega zvoka pa se zvočni tlak zmanjša na polovico (35 dBA na razdalji 3 m).

Izredno tih zvok črpalke altherma

Preveri tišino delovanja v zgornjem posnetku.

Prenesi prospekt Daikin Altherma 3 H HT (Slovensko)

 

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Smo pooblaščeni monter in serviser Buderus sistemov ogrevanja

Bosch toplotna tehnika

Pooblaščeni servis Bosch toplotne tehnike, peči in ostalih rešitev za dom ter prodaja in montaža sistemov za ogrevanje Bosch.

BOSCH toplotna tehnika servis in prodaja

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.