O podjetju | Kje smo      05 766 03 61    041 649 882 ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Stenske klimatske naprave

Izjemno varčne klimatske naprave Mitsubishi Electric LN in Daikin Emura ter Ururu Sarara odlikujejo kompaktne notranje enote v modernih oblik v različnih barvnih kombinacijah, tiho delovanje in napredna inverterska tehnologija.

Izbirate lahko med različnimi tipi notranjih enot z osnovnimi izredno naprednimi funkcijami in mobilnim upravljanjem na daljavo.

Izjemno varčne klimatske naprave Mitsubishi Electric LN in Daikin Emura ter Ururu Sarara odlikujejo kompaktne notranje enote v modernih oblik v različnih barvnih kombinacijah, tiho delovanje in napredna inverterska tehnologija.

Izbirate lahko med različnimi tipi notranjih enot z osnovnimi izredno naprednimi funkcijami in mobilnim upravljanjem na daljavo.

 
 

Za več informacij in ogled vseh modelov poglejte tudi klimatske naprave v spletni trgovini.

 

Izjemno učinkovite klimatske naprave najvišjega energiskega razreda A+++

Klimatske naprave ločimo glede na energetsko učinkovitost v sedem razredov, od A+++ do D. Energetsko najbolj varčen je razred A+++, najmanj pa razred D.

Energetsko učinkovitost klimatske naprave kažeta koeficienta SEER in SCOP.

Koeficient SEER (Seasonal energy efficiency ratio) kaže sezonsko učinkovitost naprave pri hlajenju.

Koeficient SCOP (Seasonal coefficient of performance) kaže sezonsko učinkovitost naprave pri gretju.


Razredi energijske učinkovitosti klimatskih naprav:

Energijski razred klimatske enote v načinu HLAJENJA Energijski razred klimatske enote v načinu GRETJA
A+++ SEER > 8,5 A+++ SCOP > 5,1
A++ SEER > 6,1 A++ SCOP > 4,6
A+ SEER > 5,6 A+ SCOP > 4,0
A SEER > 5,1 A SCOP > 3,4
B SEER > 4,6 B SCOP > 3,1
C SEER > 4,1 C SCOP > 2,8
D SEER < 3,6 D SCOP < 2,5

 

Svetujemo vam katero napravo izbrati in kje bo optimalna namestitev klimatske naprave v bivalnem prostoru

Najprej moramo določiti naše potrebe. Če lahko klimatsko napravo v našem bivalnem prostoru lociramo tako, da nam pokriva večji del stanovanja je vsekakor smiselno izbrati napravo, ki tudi greje, saj bomo lahko prihranili pri strošku ogrevanja, če bomo vsaj v prehodnem obdobju uporabljali za ogrevanje klimatsko napravo.

Pri določitvi lokacije klimatske naprave moramo paziti, da naprava ne bo pihala direktno v osebe, ker je predvsem pri hlajenju to neprijetno in pa nezdravo.

Pri določitvi moči naj vam pomaga strokovnjak, ki na podlagi izračunov in pa seveda izkušenj zlahka določi potrebno moč hlajenja oziroma ogrevanja.

Pri izbiri proizvajalca oziroma cenovnega razreda pa še vedno velja, da imajo priznani proizvajalci kot so Mitsubishi Electric in Daikin energetsko varčnejše naprave, ki delujejo v energijskem razredu A+++ , kot pa poceni klimatske naprave kitajskih znamk, ki delujejo v nižjih energijskih razredih.

Vsekakor bomo veseli vsakega vašega vprašanja in z veseljem vas bomo obiskali in vam svetovali napravo, ki bo zadostovala vašim potrebam.

 

Princip delovanja klimatske naprave
Vsaka klimatska naprava deluje na principu toplotnečrpalke ozma spreminjanju agregatnega stanja plinov, ki se nahajajo v sistemu. Kot vemo plin pri različnih agregatnih stanjih odvzema ali oddaja temperaturo. In prav to lastnost s pridom uporabljajo klimatske naprave.

Prednosti klimatske naprave pri ogrevanju
Velika prednost klimatskih naprav pred drugimi viri ogrevanja je predvsem energetska varčnost, saj novejše varčne klimatske naprave energijskega razreda A+++ z regulacijo obratov kompresorja (Inverter) dosegajo razmerje med vloženo električno energijo in pridobljeno grelno močjo skoraj 1:5 kar pomeni, da s samo 600 W porabljene električne energije pridobimo kar 3 kW tolotne moči za ogrevanje.

 

 

Na voljo so tudi vsi ostali modeli klimatskih naprav proizvajalcev Mitsubishi Electric in Daikin!

Pokličite nas na 041 649 882 ali pišite za ponudbo!

 

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Smo pooblaščeni monter in serviser Buderus sistemov ogrevanja

Bosch toplotna tehnika

Pooblaščeni servis Bosch toplotne tehnike, peči in ostalih rešitev za dom ter prodaja in montaža sistemov za ogrevanje Bosch.

BOSCH toplotna tehnika servis in prodaja

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.