O podjetju | Kje smo      05 766 03 61    041 649 882 ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Nizkotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma

Toplotne črpalke DAIKIN Altherma

Nova toplotna črpalka zrak - voda DAIKIN Altherma LT (Serija 2012) z izboljšanim delovanjem in boljšim izkoristkom!

Daikin Altherma je celovit sistem ogrevanja in hlajenja s tehnologijo toplotne črpalke.

Je varčna alternativa ogrevalnim kotlom na fosilna goriva. Ker je za sistem značilna varčna poraba energije je ogrevanje s toplotno črpalko najprimernejša rešitev za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2.

NOVA, izboljšana verzija toplotne črpalke Daikin Altherma ima višji izkoristek in še boljšimi karakteristike!

 

[btn_povprasevanje]

 

4 prednosti nove toplotne črpalke Daikin Altherma - serija 2012

Najboljše sezonske učinkovitosti
za zagotovitev največjih prihrankov obratovalnih stroškov in nizkih izpustov CO2
Popolno
prilagajanje
novim zgradbam kot tudi energijsko varčnim hišam
Vgrajena
notranja enota
je najboljša rešitev za gospodinjsko toplo vodo
Novi
uporabniški umestnik
zagotavlja visoko funkcionalnost in enostavno uporabo

 

Shema povezave toplotne črpalke Daikin Altherma

Prava rešitev za izdelavo varčnih sistemov ogrevanja!

Toplotna črpalka Daikin - namestitev notranje enote toplotna črpalka zrak - vodaDaikinova toplotna črpalka zrak - voda Altherma je na tržišču že od leta 2006. Večletne dragocene izkušnje Daikinovi inženirjev so doprinesle k razvoju vedno boljših, varčnejših, učinkovitejših in zanesljivih modelov. Daikinove nizkotemperaturne toplotne črpalke sestavljajo zunanja in notranja enota. Zunanja enota jemlje toploto iz zunanjega zraka in dviguje njeno temperaturo do ravni, ki omogoča gretje. Ta toplota se zatem prenaša preko freonske napeljave v notranjo enoto. Od tu toplota (do 55°C) potuje do napeljave talnega gretja, konvektorjev toplotne črpalke, nizko temperaturnih radiatorjev ali običajnih kaloriferjev in v sistem gospodinjske vroče vode. Seveda pa je mogoč tudi obraten proces, ko objekta ne ogrevamo temveč hladimo.

 

Pregled sistema toplotne črpalke Daikin Altherma - Serija 2012

Zunanja enota toplotne črpalke Daikin Altherma

Zunanja enota toplotne črpalke

Zunanja enota ima optimizirano ohišje s prosto visečim konceptom toplotnega izmenjevalnika, kar preprečuje, da bi se s spodnje ali stranske plošče nabiral led in na ta način tudi preprečuje poškodbe ventilatorja in padec moči. Zaradi tega naprava pogosteje deluje na delni obremenitvi, manj je vklopov in izklopov, poveča se učinkovitost delovanja in podaljša se življenjski cikel. Ker ima toplotna črpalka prosto viseči toplotni izmenjevalnik ni več potreben grelnik dna.

Notranja enota toplotne črpalke Daikin Altherma

Notranja enota toplotne črpalke

Posebnost novih modelov Daikinovih nizkotemperaturnih toplotnih črpalk je v notranji enoti, ki je na voljo v dveh izvedbah: samostoječa (EKHV*) in stensko montirana (EKHB*). Obe različici sta na voljo samo za gretje ali kot model za gretje in hlajenje. Vgrajena imata rezervna električna grelnika za dodatno gretje med obdobjem z izredno nizkimi zunanjimi temperaturami ali kot rezervo v primeru okvar zunanje enote. Poleg tega sta zelo kompaktni in enostavni za vgradnjo, vse komponente so predhodno sestavljene in vsi deli so enostavno dosegljivi za vzdrževanje.
 

DAIKIN Altherma - Rezervoar

Rezervoar sanitarne tople vode (dodatna oprema)

Za oskrbo s toplo sanitarno vodo je  na voljo namenski vodni rezervoar iz nerjavečega jekla, ki je izdelan za visoko učinkovito ohranjanje toplotne energije. Kombinacija pomožnega električnega grelnika v zgornjem delu rezervoarja in toplotnega izmenjevalnika s toplotno črpalko v spodnjem delu zagotavlja zelo nizko porabo energije za hitro ogrevanje sanitarne vode. Rezervoar ima tudi funkcijo, ki enkrat tedensko samodejno segreje vodo na 70°C ali več in na ta način  prepreči možnost nastajanja bakterij legionele.
 

uporabniški vmesnik

Uporabniški vmesnik

Novi je tudi visoko funkcionalni in za uporabo enostaven uporabniški vmesnik, ki omogoča povezavo z osebnim računalnikom in nalaganje kateregakoli evropskega jezika. Nastavitve delovanja se lahko pripravi v naprej in nato naloži na enoto med samim zagonom sistema prek osebnega računalnika. Nastavitve se lahko shranijo tudi kot varnostna kopija. Uporabniški vmesnik se lahko namesti na enoto ali v referenčno sobo z namenom funkcionalne uporabe sobnega termostata. Vmesnik omogoča moduliranje sobne temperature, tako da niža oziroma dviguje nastavitev temperature vode v odvisnosti od dejanske sobne temperature. Vmesnik nudi podatke o proizvedeni energiji in porabi električne energije na mesečni ali letni ravni, kar uporabnika zelo zanima

 

Prilagodljivost namestitve sistema Daikin Altherma

Sistem toplotne črpalke zrak - voda Daikin Altherma ponuja tri namestitvene različice:

  • Enoenergijsko
  • Samostojno
  • Kombinirano

Poleg teh treh namestitvenih različic je mogoče sistem Altherma združiti z alternativnimi obnovljivimi viri energije kot na primer sončne energije za ogrevanje gospodinjske vode.

Enoenergijski sistem Daikin Altherma

Velikost toplotne črpalke se prilagodi tako, da zagotavlja 90-95 odstotkov letnih potreb po toplotni energiji, preostalih 5-10 odstotkov pa zagotavlja pomožni električni grelnik. Dobra praksa  narekuje izbiro toplotne črpalke, ki  pokriva 60 odstotkov potreb ogrevanja na  najhladnejši dan. Enoenergijska  namestitvena različica sistema  Altherma je priporočljiva za večino namestitev, saj omogoča najboljše ravnovesje med stroški naložbe in stroški uporabe.

Samostojni sistem Daikin Altherma

Velikost toplotne črpalke je prilagojena zagotavljanju 100 odstotkov potreb po toplotni energiji na najhladnejši dan v letu. To različico priporočamo za izjemno varčne hiše in za mile podnebne razmere brez izjemno hladnih zim. Začetna naložba je morda višja, vendar pa je poraba energije manjša kot pri drugih sistemih.

Kombinirani sistem Daikin Altherma

Kombinirani sistem združuje  dva ločena toplotna vira - toplotno črpalko in ogrevalni otel na fosilna goriva. Obstajata dve različici kombiniranega sistema: Zaporedna in Vzporedna. Če je vezava zaporedna, je velikost grelnika prilagojena zagotavljanju potrebam le ob konični porabi, pri vzporedni  vezavi pa lahko ogrevalni kotel samostojno zagotavlja potrebe na najhladnejši dan leta. Uporaba vzporedne vezave je priporočljiva, kjer ogrevanja že obstaja. Namestitev sistema Altherma v tem primeru zmanjša porabo energije.

 

Prenesi prospekt Daikin Altherma LT (Slovensko)

 

Ve? informacijZa več informacij nas pokličite na tel.  (05) 766 03 61, na GSM: 041 649 882 ali pišite po elektronski pošti na info@elter.si

 

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Smo pooblaščeni monter in serviser Buderus sistemov ogrevanja

Bosch toplotna tehnika

Pooblaščeni servis Bosch toplotne tehnike, peči in ostalih rešitev za dom ter prodaja in montaža sistemov za ogrevanje Bosch.

BOSCH toplotna tehnika servis in prodaja

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.