O podjetju | Kje smo      05 766 03 61    041 649 882 ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma HT

Visokotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma HT

Toplotna črpalka zrak-voda DAIKIN ALTHERMA HT energijo za ogrevanje objekta črpa iz zraka okolice. Dva zaporedno vezana inverterska kompresorja, na podlagi termodinamičnih načel, omogočata pripravo 80°C vhodne vode brez dela dodatnega električnega grelca. Sistem je izjemno energijsko učinkovit, okolju prijazen in vam nudi celoletno bivalno udobje na najvišjem nivoju.

 

[btn_povprasevanje]

 


 

Prava rešitev pri obnovi sistemov ogrevanja!

Visokotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma HT je prava rešitev pri obnovi starih sistemov ogrevanja, saj OMOGOČA UPORABO OBSTOJEČIH RADIATORJEV!

Ker je sistem sam sposoben ogrevalno vodo segreti do 80°C (brez uporabe dodatnega električnega grelca), lahko pri zamenjavi kotla na fosilno gorivo s toplotno črpalko DAIKIN ALTHERMA HT ohranite obstoječe radiatorje. Visokotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma HT učinkovito deluje tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah, saj je meja delovanja je -25°C in vsebuje vse že znane in preizkušene prednosti sistema Daikin Altherma so nadgrajene z dvojnim zaporedno vezanim inverterskim kompresorskim sistemom. Notranja enota je sestavljena iz dveh delov, vodne enoto z dodatnim invertersko krmiljenim kompresorjem in dvema izmenjevalnikoma in rezervoarja za toplo sanitarno vodo. Za enostavnejšo montažo in transport sta dela ločena, rezervoar pa se lahko montira kar nad vodno enoto.

Ključne prednosti

  • Možnost vezave toplotne črpalke na obstoječi sistem
  • Možnost avtomatskega preklopa med sistemi ogrevanja (obstoječi sistem/toplotna črpalka)
  • Možnost več načinov ogrevanja (Talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, zračno ogrevanje)

 

Shema toplotna črpalka Daikin Altherma HT

Pregled sistema visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma HT

Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma HT -  Zunanja enota toplotne črpalke

Zunanja enota toplotne črpalke

Zunanja enota izloča toploto iz zraka v zunanji okolici. Izločena toplota se nato prenese v notranjo enoto toplotne črpalke preko hladilne naprave.

Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma HT -  Notranja enota toplotne črpalke

Notranja enota toplotne črpalke

Notranja enota je srce sistema Daikin Altherma HT in sprejema toploto iz zunanje enote ter jo dodatno poveča.

Vse že znane in preizkušene tehnologije sistema Daikin Altherma so nadgrajene z dvojnim zaporedno vezanim inverterskim kompresorskim sistemom. To omogoča izjemno učinkovito delovanje tudi pri zelo nizkih temperaturah (vse do -25 °C) in pripravo tople vode do 80 °C. Ker sistem v primerjavi s klasičnimi toplotnimi črpalkami ohranja bistveno večjo moč pri nizkih temperaturah ne potrebuje dodatnega električnega grelca.

Na notranjo vodno enoto z dodatnim invertersko krmiljenim kompresorjem in dvema izmenjevalnikoma lahko postavimo rezervoar za toplo sanitarno vodo in tako zmanjšamo potreben prostor za vgradnjo.
 

Daikin Altherma HT - rezervoar za vodo

Hišni rezervoar za toplo vodo

Visoka temperatura vode v sistemu, ki jo proizvaja toplotna črpalka Daikin Altherma HT, je idealna za pripravo sanitarne tople vode, ne da bi pri tem potrebovali dodatni električni grelec.

Hitro gretje tople vode pomeni, da so potrebni manjši rezervoarji za vodo. Za družino s štirimi člani je standardni rezervoar (EKHTS200A) najboljša rešitev.

V primeru, da potrebujete več tople vode pa so na voljo tudi večji rezervoarji.

 

 

Prenesi prospekt Daikin Altherma HT (Slovensko)

 

Ve? informacijZa več informacij nas pokličite na tel.  (05) 766 03 61, na GSM: 041 649 882 ali pišite po elektronski pošti na info@elter.si

 

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Smo pooblaščeni monter in serviser Buderus sistemov ogrevanja

Bosch toplotna tehnika

Pooblaščeni servis Bosch toplotne tehnike, peči in ostalih rešitev za dom ter prodaja in montaža sistemov za ogrevanje Bosch.

BOSCH toplotna tehnika servis in prodaja

Toplotne črpalke Daikin Altherma s strokovno montažo

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.